výtvarník, řemeslník a hledač

Tak mám konečně web

Vše začalo, když jsem se narodil a možná ještě dřív. Jenže odtud by to bylo moc dlouhý a tak na mé paměti dojde snad později. Takže znova.

Vše začalo po dlouhé pauze, co sem neuspořádal svojí výstavu. Začal jsem mít uměleckoexhibiční absťák, něco za tu dobu namalovaných obrazů a tak jsem rozeslal pozvánky na výstavu do hospody Pohoda. Tam už jsem vystavoval a jak se říká měl pár ustájených obrazů z minulosti. Hospodští z Pohody (fakt pohodáři) nám ,,artistum" byli vždy naklonění. Lidí se sešlo dost, vynikající občerstvení připravila dobrá víla Jíťa. A pak přišel první zádrhel, zahajovatel mých minulých výstav Reiner onemocněl, druhý řečník Štengl taky vypadnul a tak vše zachránil Filip. Jeho řeč byla skvělá, výstava i prodejně úspěšná a pak to přišlo. Zdánlivě nevinná otázka na můj web, kde by si mohl prohlédnout nějaká starší dílka. No nebylo kde. Tak Filip nabídnul, že web zařídí, ať dodám foto obrazů a údaje a vše brzy spustíme. A tím to opravdu začalo.


To brzy trvalo rok a stále není hotovo. Začalo se fotit, měřit, upravovat, zapisovat, archivovat, dohledávat.. No a při tom nás začaly napadat další možnosti využití. Fílu napadly obrázky na trika nejdřív mé a pak i dalších výtvarníků a tak vznikla potřeba vše kvalitně vyfotit. Tak přichází Filip č.2 – Petričko, vynikající fotograf co nám nic neodpustí, vše musí být dokonalé, je to profík. A tak se práce začala kupit. Raději bych maloval, ale co se dá dělat. Tohle se beze mě zatím neobejde, tak mě Filip týrá a já zas jeho, protože já a počítač uživatelsky tak 5% a to si ještě asi fandím. Scházíme se dle času a toho je vždy pomálu. Sypeme obrázky a data do počítače, diskutujeme o umění, vesmíru, holkách, muzice a spoustě dalších témat. A to nás dost baví a přicházíme na další a další projekty, které asi všechny ani nestačíme zrealizovat, ale to neva, hlavně že se to děje. Mimo jiné Filip je muzikant – basák, má kapelu Strom a tak připravujeme klip i pódiové objekty. Navíc Filip píše texty, příběhy a pohádky, takže ilustrace mě taky neminou.

Buďte nám čas a síly nakloněny.